IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
Aktuelt

Aktuelt

Her finder du nyheder og temaartikler fra LRU
– inspiration og viden til din undervisning

Læs mere >

< Læs mindre

From Apartheid to Zefside

I forbindelse med vores nyudgivelse From Apartheid to Zefside, har vi set nærmere på en af subkulturerne i dagens Sydafrika: Zef. Fænomenet Zef bliver også behandlet i bogen, men vi vil gerne fremhæve musikduoen Die Antwoord, som er blevet synonym med Zef. Die Antwoord kunne opleves på Roskilde Festival 2015.

Vil du vide mere om kulturen bag Die Antwoord og musikduoens musik?

Køb bogen  Læs uddrag  Læs mere

Læs mere >

< Læs mindre

Arbejd med familieforhold i litteraturen

Aldrig før har relationerne mellem generationerne været så brogede. Og det viser sig i fiktionens verden. Bogen Fædre og sønner og mødre og døtre sætter fokus på familieforholdene i den nyeste nordiske litteratur og indeholder tekster af bl.a. Yahya Hassan og Knud Romer. Vi har i forbindelse med udgivelsen af bogen interviewet to litteraturforskere, Erik Svendsen og Stefan Kjerkegaard, om familieforholdene i den nyeste nordiske litteratur.

Køb bogen  Læs uddrag  Læs interview

Læs mere >

< Læs mindre

Er du klar til Flipped Learning?

Gymnasielærer Anne Boie Johannesson var træt af uengagerede elever ved traditionel tavleundervisning, så hun valgte at “flippe” sin undervisning, så alle elever er aktive hele tiden.

Læs artiklen

Læs mere >

< Læs mindre

Introvideo til Restudy

Læs mere >

< Læs mindre

Bliv klar til Flipped Learning!

Se introduktionsvideoen til Restudy og kom godt i gang.
Restudy har over 1200 videoer til gymnasieundervisningen.

Læs mere

Læs mere >

< Læs mindre

Tre øvelser til at aktivere dine elever

Eva Pors, der underviser I dansk og engelsk på Midtfyns Gymnasium, er en af forfatterne til Open Wide, den nye grundbog til engelsk som gør op med tavse elever. I en spændende artikel giver hun sit bud på tre øvelser, som kan gøre passive elever aktive.

Køb bogen  Læs uddrag  Læs artiklen

Læs mere >

< Læs mindre

60 matematikere, skumstrukturer og statistik

En ny serie film til gymnasiet viser, at matematik kan give svaret på de mest overraskende spørgsmål – og 60 matematikere var samlet til forpremieren på to af dem.

Læs artiklen

Læs mere >

< Læs mindre

Empowerment in English

Forfatterne bag The Magic of Learning ønsker med bogen at understrege, at den væsentligste motivation i al læring er troen på egne evner og formåen. En forudsætning og vigtig medspiller i alle læringssituationer er self-esteem og empowerment. 

"Ofte tror vi, at videnstilegnelse og selvfølelse kobles automatisk sammen, men det forholder sig i virkeligheden anderledes. De mange udsagn om angst, skuffelse, utilstrækkelighedsfølelse fra elever og studerende i disse år afslører, hvor mange negative følelser og oplevelser, der er forbundne med at lære. 

Vi har forsøgt at nå et dobbelt mål. Bogen er således på den ene side en tidssvarende faglig grundbog der giver anvisninger på læsemåder, tekstforståelse og formidling og på den anden side en bog der som mål vil støtte de studerendes self-esteem gennem de valgte temaer, tekstindhold og arbejdsmetoder. Hele bogens tilrettelægning bærer præg af dette. Der er oversigter til hvert tema med mål og aktivitetsbeskrivelser, mange selvstændiggørende arbejdsoplæg og direkte psykologiske anvisninger på, hvordan man tager fat og arbejder med sin egen self-esteem."  Elisabeth Skov og Ulla Krusaa. 

Bogen fremmer lærelyst hos den studerende og forsyner læreren med tilgængelige, overskuelige forløb.

Stoffet er inddelt i 4 engagerende emner:
- Culture and Learning.
- The Workshop of the English Crime Writer. 
- Reading,  a Road to Yourself and the World. 
- Self-Esteem and Empowerment. 

Som en god hjælp til både lærer og studerende er der før hvert emne en oversigt over tekster, fokus og tilknyttede aktiviteter. Dette hjælper til at give overblik og forståelse for arbejdets mening og faglige mål.  

I bogens første tekst ”The Pleasures of Study” gives der en grundig og inspirerende indføring i metoder og mening med studier på videregående trin.  I bogens sidste del indkredses  i tekster og aktiviteter  emnet self-esteem, der i disse år efterspørges af både studerende og undervisere. 

Anmelderen skrev: ”Bogen vil efter min mening være perfekt til at integrere engelskundervisningen i det, man på HF kalder studietimerne, som skal opkvalificere og fremme elevernes studieindsats. ” (Anglo Files sep. 2015).

Læs mere om bogen på www.lru.dk/magicoflearning  hvor man også kan høre flere af teksterne læst op. 

Køb bogen    Læs uddrag 

 

Læs mere >

< Læs mindre