IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
39 , 00 kr.
48 , 75 kr.
Brasilien - en ny stormagt

Brasilien - en ny stormagt

Med afsæt i landets historie kommer bogen hele vejen rundt om ”Sydamerikas kæmpe” med teorier, modeller og masser af empiri på det politiske, økonomiske, sociale og udenrigspolitiske område.
På overfladen ligner det politiske system i Brasilien i høj grad USA's, men der er også store forskelle - fx er ikke mindre end 23 partier blevet valgt ind i den brasilianske Kongres, som er et af verdens mest opsplittede parlamenter. Hvilken rolle spiller partierne? Hvilken rolle spiller den særlige politiske kultur i Brasilien? Og hvilken indflydelse har interesseorganisationerne, pressen og militæret på den politiske proces? Det handler kapitel 2 om.

Brasilien har nu verdens 6. største økonomi, og den vokser stadigvæk stabilt. Hvad er ”motoren” bag denne vækst? Den kommer vel ikke alene af at levere råvarer til ”verdens fabrik”: Kina? Er der tale om en bæredygtig vækst? Hvordan er landets økonomiske sundhedstilstand generelt? Disse og andre spørgsmål er der fokus på i kapitel 3.
Indhegnede rigmandsvillaer tæt på faldefærdige slumområder (de såkaldte ”favelaer”). Hvad gør man for at mindske de enorme uligheder i Brasilien? Kriminalitet, narkomisbrug og racisme – der er mange sociale problemer i landet. Disse emner bliver behandlet i kapitel 4.

Brasilien er ikke bare en økonomisk stormagt, men efterhånden også en politik stormagt, som bl.a. presser på for at få en plads blandt de andre faste medlemmer i FN's Sikkerhedsråd. Brasilien er stormagten i Latinamerika samt en central spiller i de nye magtfulde organisationer som G 20 og BRIKS, der udfordrer de gamle magter USA og Europa mht., hvem der skal sætte den internationale dagsorden. I kapitel 5 bliver grundtrækkene i landets udenrigspolitik belyst.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788779701649
Forlag: Forlaget Columbus 1. udg.
03. okt. 2012
Uddannelse: STX, HHX, HTX Fag: Samfundsfag Niveau: A-B Redaktør: Per Henriksen
48 , 75 kr.
39 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms