IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
15 , 00 kr.
18 , 75 kr.
Cuba - utopi og virkelighed

Cuba - utopi og virkelighed

'Cuba - utopi og virkelighed' er en kort og præcis temabog til kulturfaget, velegnet til et fællesfagligt projektemne. Bogen er centreret omkring område-casen Cuba, som behandles både historisk, samfundsfagligt og religiøst. Den dækker såvel fællesfagligt som særfagligt kernestof. Bogen indeholder kildemateriale af billeder og tekster, bl.a. tekster til sange, som vil være tilgængelige som lydfiler på hjemmesiden.

Bogen indledes med et kort historisk rids af Cubas historie indtil revolutionen. Kulturmøde og kolonisation, imperialisme og amerikanisering. Det historiske hovedafsnit har Cuba som case på ideologiernes kamp. Her behandles revolutionens udvikling og den kolde krig: cubakrisen, USA's blokade og eksilcubanernes rolle. Efter murens fald er fokus på Cubas håndtering af sin nye isolerede rolle som socialistisk samfund, herunder turismens betydning. Religionsafsnittet angriber Cuba fra flere synsvinkler: Den katolske kirkes historiske og aktuelle rolle, den synkretistiske Santeriareligion, den marxistiske religionskritik bag revolutionen og den civile religion i det revolutionære samfund. I den samfundsfaglige del behandles Cubas økonomi med planøkonomien og vanskelighederne i forbindelse med Sovjetunionens opløsning. Cuba og ideologierne, menneskerettigheder, globalisering, sociale forhold og samfundsmæssige forandringer.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788779702622
Forlag: Forlaget Columbus 1. udg.
15. dec. 2014
Uddannelse: STX, HF Fag: Samfundsfag, Historie, Religion Niveau: A-C Redaktør: Kjeld Mazanti Sørensen
18 , 75 kr.
15 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms