IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
35 , 00 kr.
43 , 75 kr.
Danmarkshistorie mellem erindring og glemsel

Danmarkshistorie mellem erindring og glemsel

Hvorfor afholdes der mindebegivenheder, produceres historiske film og oprettes historiske oplevelsescentre som aldrig før?

Danmarkshistorie mellem erindring og glemsel giver en solid introduktion til feltet erindringshistorie og hjælper til at besvare hvordan og hvorfor bestemte begivenheder i Danmarkshistorien skaber national identitet, udløser offentlig debat eller bruges til at legitimere aktuel politik.

Bogen indeholder et teoriafsnit med introduktion til erindringshistorisk teori og metode. Herefter laves tre erindringshistoriske nedslag i Danmarkshistorien, der har betydning for nutidens danske selvforståelse: Vikingetiden, 1864 og besættelsestiden.

Bogen dækker derfor centralt kernestof om bl.a. Danmarks tilblivelse, national identitet og Danmarks internationale placering. Danmarkshistorie mellem erindring og glemsel giver elever og lærere konkrete analysestrategier til at lave erindringshistoriske undersøgelser i den almindelige historieundervisning eller i forbindelse med SRP, SSO, AT og studieture.

Kristian Iversen er lektor i historie og samfundsfag på Rysensteen Gymnasium.

Ulla Nedergård Pedersen er lektor i historie og samfundsfag på Christianshavns Gymnasium.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788779702578
Forlag: Forlaget Columbus 1. udg.
29. jan. 2016
Uddannelse: STX Fag: Historie Niveau: A-B
43 , 75 kr.
35 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms