IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
29 , 00 kr.
36 , 25 kr.
DDR 1949-1989

DDR 1949-1989

Bogen redegør for forudsætningerne for DDR's oprettelse og giver læseren en kronologisk gennemgang af statens over 40-årige levetid.

Deutsche Demokratische Republik – eller Østtyskland – blev etableret i 1949, og landet var under Den Kolde Krig østblokkens 'udstillingsvindue' mod Vesten. Med udgangspunkt i en gammel industrikultur fra mellemkrigstiden, 'tysk effektivitet' og erfaringerne fra 2. Verdenskrig blev det forsøgt at opbygge et socialistisk mønstersamfund, der skulle vise verden, at socialismen var kapitalismen overlegen på alle områder.

Hvert kapitel i bogen beskriver et årti og er inddelt i temaer indenfor f.eks. politik, kultur og arbejds- og familieliv. Der gives grundige analyser af årsagerne til Murens fald og DDR's sammenbrud. Bogen slutter med et kapitel om det genforenede Tyskland i 1990'erne.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx.

Hjemmesiden www.his2rie.dk supplerer bøgerne i serien. Hver bog har sin egen del af hjemmesiden, hvor der findes kildetekster, arbejdsspørgsmål, opgaver, links m.m. På www.his2rie.dk findes også sider om historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling, historie som fiktion og meget mere.

Find supplerende materiale til bogen her

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788778877123
Forlag: Frydenlund 1. udg.
29. nov. 2012
Uddannelse: STX, HF, HHX, HTX Fag: Historie, Tysk Niveau: A-C Redaktør: Vibe Skytte
36 , 25 kr.
29 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms