IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
20 , 00 kr.
25 , 00 kr.
De dynamiske stjerner

De dynamiske stjerner

De dynamiske stjerner

Den 7. marts 2009 sendte NASA en Delta II raket op fra Florida, som bragte en satellit ved navn Kepler ind i bane omkring Solen. Fra denne bane vil Keplersatellitten over en periode på 4–6 år undersøge omkring 170.000 nøje udvalgte stjerner i Mælkevejen med henblik på at lede efter planeter i kredsløb om disse stjerner, og samtidig vil observationerne fra satellitten anvendes til at foretage et detaljeret studium af stjernernes indre gennem seismologiske undersøgelser af stjerneskælv.

Vi står således på tærsklen til at opnå en afgørende forøgelse af nøjagtigheden af de målinger, vi kan foretage på stjerner, og disse målinger vil blive anvendt til at opnå en forbedring i vores teoretiske forståelse af de forhold og de processer, som finder sted i stjernernes indre. Studiet af stjernerne
er således i rivende udvikling, og det giver derfor god mening at undervisningen i Fysik i det 21. århundrede i den kommende periode vil sætte fokus på stjernerne, deres dannelse, opbygning og udvikling.

Nærværende bog indeholder en indføring i en del af den fysik, der er en forudsætning for at forstå de processer, som er afgørende for stjernernes opbygning og udvikling, og i bogen fokuseres samtidigt på de observationer, vi kan foretage af stjernerne.

Vi håber, bogen bliver til glæde for alle de gymnasieelever, som i den kommende periode skal
arbejde med Fysik i det 21. århundrede.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.


Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788777920479
Forlag: LMFK-forlagene 1. udg.
03. okt. 2012
Uddannelse: STX Fag: Fysik, Astronomi Niveau: B-A Redaktør: Niels Elbrønd Hansen
25 , 00 kr.
20 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms