IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
46 , 00 kr.
57 , 50 kr.
Den spanske borgerkrig

Den spanske borgerkrig

Den Spanske Borgerkrig var en skelsættende begivenhed i 30’erne, og 'Den spanske sag' blev et omtalt emne i den vestlige verden. Bogen redegør for udviklingen i Spanien frem til borgerkrigens afslutning i foråret 1939.

Find supplerende materiale til bogen her

Forfatteren beskriver de stormagtspolitiske forviklinger, som fik betydning for borgerkrigens forløb (fra juli 1936 frem til 1939) og senere for 2. Verdenskrig. Et væsentligt aspekt i denne forbindelse er stormagternes overvejelser om, hvorvidt de skulle involvere sig i Spanien. Derudover redegøres der for selve forløbet af borgerkrigen, ligesom hjælpen udefra beskrives.

Spanien blev fra 1936 en skueplads for nationale, såvel som for religiøse magtgrupper og for sammenstødet mellem forskellige ideologier – spændende fra fascismen til kommunismen. De mange frivillige – herunder mere end 500 fra Danmark – som strømmede til Spanien, var optændt af idealisme. Mange gav deres liv for at forsvare demokratiet.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx.

Hjemmesiden www.his2rie.dk supplerer bøgerne i serien. Hver bog har sin egen del af hjemmesiden, hvor der findes kildetekster, arbejdsspørgsmål, opgaver, links m.m. På www.his2rie.dk findes også sider om historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling, historie som fiktion og meget mere.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788771182248
Forlag: Frydenlund 1. udg.
21. mar. 2013
Uddannelse: STX, HF, HHX, HTX Fag: Historie, Spansk Niveau: A-C
57 , 50 kr.
46 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms