IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
29 , 00 kr.
36 , 25 kr.
Det moderne Grønland

Det moderne Grønland

Bogen fortæller om Grønlands nyere historie. Om et folk, der er gået fra fangerkultur til moderne nation, og et land, der er gået fra at have status som dansk koloni over hjemmestyre til selvstyre.
Bogen indleder med et kapitel om de første indvandringer og frem til midten af 1800-tallet. Herefter følger to kapitler om tiden frem til 1945. Bogens resterende syv kapitler fokuserer på tiden 1945-2010.

Hovedvægten er lagt på udviklingen fra Grønlands indlemmelse i rigsfællesskabet i 1953 frem til indførelsen af selvstyret i 2009. Det er en udvikling, der har været præget af adskillige konflikter mellem den gamle kolonimagt og den tidligere koloni. Men samtidig har det været en proces, der har knyttet Grønland tæt til Danmark, hvor andre kolonier har fjernet sig fra deres gamle kolonimagter.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx.

Hjemmesiden www.his2rie.dk supplerer bøgerne i serien. Hver bog har sin egen del af hjemmesiden, hvor der findes kildetekster, arbejdsspørgsmål, opgaver, links m.m. På www.his2rie.dk findes også sider om historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling, historie som fiktion og meget mere.

Find supplerende materiale til bogen her

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788771181937
Forlag: Frydenlund 1. udg.
15. jan. 2013
Uddannelse: STX, HF, HHX, HTX Fag: Historie Niveau: A-C
36 , 25 kr.
29 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms