IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.lru.dk/
315 , 00 kr.
393 , 75 kr.
Deutsche Wunder

Deutsche Wunder

Tatsachen - Erinnerungen - Fiktion

Ekstramateriale til DEUTSCHE WUNDER findes her: www.lru.dk/deutschewunder
Was ist typisch deutsch? Rhinen, skoven – og motorvejen? Nazipropaganda under OL i 1936 eller VM i fodbold 2006? Moralsk og politisk opdragelse i DDR? Økonomisk opsving i Forbundsrepublikken og nutidens storbyliv?

DEUTSCHE WUNDER er en tysk antologi til gymnasieniveau, der giver de studerende et nuanceret indblik i kulturelle, historiske, samfunds- og erhvervsmæssige forhold i tysksprogede lande. Temaerne i bogen formidles via originale historiske tekster, samt erindringer og fiktion. Antologien er særligt tilrettelagt de gymnasiale uddannelser og opfylder læreplanernes krav.

Bogen indeholder 7 kapitler:
• Land und Sprache
• Natur und Umwelt
• Identität und Mentalität
• Bildung und Erziehung
• Arbeitswelt und Wirtschaft
• Großstadt und Modernität
• Sport und Politik

De enkelte kapitler er oplagte at bruge i tværfaglige sammenhænge med fx dansk, historie, naturgeografi, billedkunst, biologi, psykologi, erhvervsøkonomi, samfundsfag og idræt.

DEUTSCHE WUNDER følges op af antologien SCHICKSALSJAHRE, der belyser en række skæbneår fra 1871 til murens fald med originale historiske tekster. Til serien er der udviklet emnebaserede undervisningsforløb med opgaver og kopiark samt et idékatalog til underviseren.

Derudover er der tilrettelagt et komplet undervisningsforløb inspireret af cooperative learning* med opgaver og lektieforslag til 8 undervisningsgange. Forløbet tager udgangspunkt i kapitlet ”Identität und Mentalität" fra DEUTSCHE WUNDER og giver bl.a. enkle bud på inddragelse af nye medier i undervisningen. Forløbet er velegnet til elever på B-niveau fra slutningen af 1.g eller starten af 2.g.

De to antologier kan anvendes på alle ungdomsuddannelser på både 1., 2. og 3. år.
Det samlede ekstramateriale er gratis og findes under linket øverst.

*Læs mere i Spencer Kagan: Cooperative Learning – Undervisning med samarbejdsstrukturer, Alinea 2006

Læs mere >

< Læs mindre

  Alineas hjemmeside byder på spændende øvelser og har tænkt forløbs og helheds-tanken med ind. Deutsche Wunder og Schicksalsjahre er to udgivelser, som har et flot format!
  Anmeldelse
  På lager
  ISBN:
  9788770661256
  Forlag: LR Uddannelse 1. udg.
  15. aug. 2009
  288 sider
  Uddannelse: STX, HF, HHX, HTX, EUX Fag: Tysk Niveau: C-A Redaktør: Frants Toft
  393 , 75 kr.
  315 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Alineas hjemmeside byder på spændende øvelser og har tænkt forløbs og helheds-tanken med ind. Deutsche Wunder og Schicksalsjahre er to udgivelser, som har et flot format! Det er dejligt at have to så flotte bøger mellem hænderne. Som det nævnes i forordet, er der tale om en "fyldig samling af tysksprogede tekster". Bøgerne har til hensigt at beskæftige sig med Landeskunde; dels med et tematisk og dels med et historisk blik. I det første tematiske bind Deutsche Wunder kommer vi igennem 7 spændende emner, og ved hvert emne er der i forordet indsat ideer til, hvorledes emnet kan bruges til tværfagligt samarbejde. I det andet bind med det historiske perspektiv forefindes tekster fra 11 skæbnesvangre årstal i den tyske historie og hver især indeholder de Tatsachen, Erinneungen, Fiktion. Den læsende elev er således altid klar over, hvilke forventninger, han eller hun bør gå til teksten med fra det tilstræbt objektive over mod det rent fiktive. Det er spændende tænkt og en god kategorisering. Tekstvalget fejler i det store hele intet, men efter anmelderens mening fylder Brecht lige lovligt meget i bind 2. Mine elever må hellere end gerne blive Brecht fans (og jeg er det også selv), men Brecht som eneste Fiktions-repræsentant for 1918 hhv. 1933 gør, at bogens stof skal suppleres, hvilket er problematisk, når vi har at gøre med så digre tekstsamlinger. Jeg havde nok undgået wikipedia-artiklen som genre i en sådan bog, da sådanne artikler er under evig revision og forandring, og de virkelig lægger op til klik-læsning på skærmen: Elevernes måde at orientere sig på Wikipedia med medfølgende videreførende klik tror jeg på, vi som lærere skal arbejde med og ikke mod! Det gøres ikke ved at trykke på siden [sic!] i en stor bog, men ved at lade eleverne selv finde ud af stoffet på nettet. Subjektive skønhedsfejl eller ej: Bøgerne er gennemarbejdet, og der er spændende og rigeligt gods at knokle med for både elev og lærer her. Også Alineas hjemmeside byder på spændende øvelser og har tænkt forløbs og helheds-tanken med ind. Respekt for det. Landeskunde er sjovt! Basta!
   Anmeldelse
   Feltgruppe