IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
56 , 00 kr.
70 , 00 kr.
Ein neuer Anfang

Ein neuer Anfang

Ekstramateriale til Ein Neuer Anfang findes her: www.lru.dk/einneueranfang

Ein neuer Anfang er et overgangsmateriale, der skaber sammenhæng mellem tyskfaget i grundskolen og fortsættertysk på STX/HF.

Materialet tager udgangspunkt i det udvidede tekstbegreb i form af traditionelle trykte tekster, internetsider, billeder, samt audio-visuelt materiale. Eleverne præsenteres for forskellige værktøjer og arbejdsformer til at arbejde med disse. Idet udgivelsen er tænkt som et overgangsmateriale, er der taget højde for, at eleverne bør vænnes til at arbejde med autentiske tekster. Teksterne er derfor korte og rigt gloseret.

Det er ikke tanken, at alle øvelser skal nås, men mangfoldigheden skal forstås som et idékatalog og inspiration til underviseren og eleverne til, hvordan man på varierende vis kan arbejde med de enkelte emner og tekster. Væsentligt er, at denne form åbner op for elevdifferentiering.

Der er lagt vægt på at integrere forskellige kommunikations- og onlinedelingsværktøjer i materialets opgaver, da det er med til at øge engagementet hos eleverne og giver mulighed for nye og varierede arbejdsformer.

Materialets fokus

Materialet har tre fokuspunkter:

• Træning i at læse autentiske tekster på gymnasialt niveau
• Styrkelse af sociale relationer
• Træning af kommunikative kompetencer i kraft af faste vendinger og basalt ordforråd

Materialets opbygning

Ein neuer Anfang er en tekst- og arbejdsbog, som består af 3 selvstændige emner:

• Ein neuer Anfang
• Wo bleibt die Zeit?
• Helden und Vorbilder

Emnerne kommer omkring den tyske historie og kultur, aktuelle samfundsmæssige forhold i Tyskland, de tysksprogede lande samt interkulturelle temaer. Hvert emne har 9-10 kapitler. De enkelte emner og kapitler kan læses uafhængigt af hinanden og i vilkårlig rækkefølge. Det afsluttende kapitel i de enkelte emner indeholder evalueringsopgaver i form af oplæg eller aflevering.

Værktøjskasse

Bagerst i materialet findes afsnittet ”Schatzkästchen”. Disse sider er tænkt som en værktøjskasse, der skal konkretisere for eleverne, hvad der forventes af dem. Derudover skal siderne bidrage til at udvide elevernes basale ordforråd og faste vendinger og derigennem styrke den enkelte elevs kommunikative kompetencer. Der henvises løbende til disse sider i materialet.På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788770667777
Forlag: LR Uddannelse 1. udg.
15. aug. 2016
144 sider
Uddannelse: STX, HF, HHX, HTX, EUX Fag: Tysk Niveau: A-C
70 , 00 kr.
56 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms