IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
20 , 00 kr.
25 , 00 kr.
EVIG ENERGI? - solceller

EVIG ENERGI? - solceller

Evig Energi ? - solceller

er skrevet til Fysik C på gymnasialt niveau og kan anvendes såvel til det introducerende niveau som i senere valgfag og studieretning. På bogens hjemmeside findes der uddybende materiale, der også kan udfordre eleverne på niveau B og A. Tre bøger, Brændselsceller og brintsamfundet, Solceller samt Evighedsmaskiner er samlet under en fælles betegnelse, Evig Energi? Man ser både eksempler på kreativ snilde, teoretiske modeller og naturlovene bag udfoldelsen af menneskets virkelyst.

Solen vil lyse stabilt i cirka seks milliarder år endnu med en intensitet, der er godt otte tusinde gange så stor som det energiforbrug, vi har i øjeblikket. Hvis vi kan udnytte blot en brøkdel af en procent af sollyset, har vi altså rigeligt. I bogen om brændselsceller har jeg beskrevet visionen om brintsamfundet. Her bruges strøm fra fx vindmøller og solceller til produktion af brint fra vand. Brinten anvendes så i brændselsceller i biler, boliger og kraftværker, og vandet gendannes. En slags bæredygtig “evighedsmaskine” i praksis.

I løbet af de år, der er gået, mens denne bogserie blev til, har mange nye ideer om solceller set dagens lys, og bilfabrikkerne er begyndt at interessere sig for brændselsceller. Det er et mål, at eleverne vil tiltrækkes af det offensive i projektet – og indse, at selv om naturen sætter nogle grænser, er der stadig et stort spillerum for fantasi og kreativitet. Her kan man faktisk gøre noget for en renere energiforsyning.

Kapitel 1 viser anvendelser af solceller på hustage og facader, i elnettet og på satellitter. Der er spørgsmål til diskussion i en energidebat. Kapitel 2 beskriver solcellers elektriske egenskaber under anvendelse, effektivitet samt kobling i paneler afhængig strømstyrke og spænding. Kapitel 3 forklarer lyseenergiens omsætning til elektrisk energi. Modellerne anskueliggør vanskelige begreber som båndgab og indbygget elektrisk felt. Optimering af solceller, spørgsmål til diskussion af vækst, teknologi og patenter. Opgaver til hvert kapitel samt facitliste på hjemmesiden.

Bogseriens hjemmeside: evigenergi.fys.dk

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.


Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788777920417
Forlag: LMFK-forlagene 1. udg.
26. apr. 2012
Uddannelse: STX Fag: Fysik Niveau: A-B Redaktør: Bjarning Grøn
25 , 00 kr.
20 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms