IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
29 , 00 kr.
36 , 25 kr.
Fascismens Italien

Fascismens Italien

Bogen samler fascismens historie, som den kom til udtryk i Italien i perioden 1922-1945. Trådene trækkes bagud til fascisternes beundring for det gamle Romerrige og op til i dag, hvor tidligere neofascister spiller en stadig større rolle i italiensk politik.

Find supplerende materiale til bogen her

Historien om det fascistiske Italien er også historien om Benito Mussolini, Il Duce, der personificerede fascismen i både Italien og det omgivende europæiske samfund. Både ideologien, diktaturet og personen Mussolini kommer til live i denne bog.

Flemming Larsen redegør for og analyserer fascismens fødsel, fascisternes magtovertagelse og diktatur, deres kamp for at skabe et nyt Romerrige, indblandingen i den spanske borgerkrig, deltagelsen i 2. Verdenskrig samt fascismens sammenbrud.

Hovedvægten er lagt på det fascistiske diktatur og dets fremgangsmåder: propaganda, opbygning af et autoritært system, undertrykkelse af enhver opposition, pagten med den katolske kirke etc. Det er et studie i, hvordan et diktatorisk regime kommer til magten og bevarer den.

I et selvstændigt kapitel forsøger forfatteren at finde ind til 'fascismens væsen' hvordan definerer man fascisme? Hvordan er ideologien kommet til udtryk rundt om på kloden? Og ikke mindst: hvilke psykologiske forklaringer er der på fascismen.

I bogens to afsluttende kapitler gennemgås henholdsvis neofascismen fra 1945 til i dag og den stadigt eksisterende debat om fascismen i Italien.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx.

Hjemmesiden www.his2rie.dk supplerer bøgerne i serien. Hver bog har sin egen del af hjemmesiden, hvor der findes kildetekster, arbejdsspørgsmål, opgaver, links m.m. På www.his2rie.dk findes også sider om historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling, historie som fiktion og meget mere.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788771182231
Forlag: Frydenlund 1. udg.
21. mar. 2013
Uddannelse: STX, HF, HHX, HTX Fag: Historie, Italiensk Niveau: A-C
36 , 25 kr.
29 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms