IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.lru.dk/
157 , 00 kr.
196 , 25 kr.
Fransk grammatik, Øvelser

Fransk grammatik, Øvelser

Grammatikken lægger vægt på det mundtlige: at kunne sige noget og forstå det, der bliver sagt. Grammatikken fokuserer derfor ikke blot på sprogets systematik, men også på dialogens mønstre og byggesten. Der er fokus på det grundlæggende sprogsystem i talt fransk, dvs. på de strukturer og bøjninger som man først får brug for til at etablere det lille sprog. Øvehæfte
Øvehæftet byder dels på øvelser, som udvikler elevernes sproglige opmærksomhed, og på øvelser, hvor de lærer at bruge sproget med fokus på indhold.

Målgruppe
Fransk grammatik kan benyttes i grundskolens 9.-10. klasse, i gymnasiet og til voksenundervisning.

Hvorfor en talesprogsgrammatik?
Både i grundskolen og i ungdomsuddannelserne ligger vægten på mundtlig kommunikation og samtale, og samtidigt er det mundtlige fransk faktisk også enklere at lære. Det er fx fordi at mange af de endelser fransk har arvet fra latin er forsvundet fra talesproget. Det gælder fx mange af verbernes endelser. I udtalen bøjes substantiverne heller ikke længere ved hjælp af endelser, for man kan ikke høre flertals-s'et.

De forskellige endelser er vigtige når du skriver. Men når du starter med at lære fransk, er det vigtigst at kunne tale og forstå sproget. Og i det talte sprog er de endelser som ikke kan høres, ikke vigtige.

Fire hovedafsnit
Grundbogen og øvehæftet er opdelt i fire hovedafsnit:
• Afsnit A handler om hvordan enkle sætninger er opbygget.
• Afsnit B gennemgår de vigtigste ordklasser – substantiver, artikler, adjektiver, adverbier, pronomener og verber. Tilsammen giver disse to afsnit den mest grundlæggende viden om franske hovedsætninger.
• Afsnit C handler om ord, udtryk og sætninger som du har brug for i almindelig samtale.
• I D får du mere præcis viden om udtryk for tid og årsag, hensigt og sted. Her kommer også lidt flere bøjninger af ord samt ledsætninger.

Læs mere >

< Læs mindre

  Hvor er det derfor dejligt at kunne skrive, at materialet er et pletskud
  På lager
  ISBN:
  9788723018274
  Forlag: LR Uddannelse 1. udg.
  22. nov. 2006
  Uddannelse: STX, HF, HHX, HTX, EUX Fag: Fransk Niveau: C-A Redaktør: Lise Nerlov
  196 , 25 kr.
  157 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Hvor er det derfor dejligt at kunne skrive, at materialet er et pletskud ”Alle vi, der selv er blevet undervist på den traditionelle skriftfokuserede måde, behøver ikke være bange for, at eleverne lærer noget forkert. Forfatterne har deres baggrundsviden i orden, idet hele tankegangen bygger på den nyeste forskning af moderne talt fransk ...”
   Feltgruppe