IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
36 , 00 kr.
45 , 00 kr.
Holocaust

Holocaust

Hvordan kunne det ske? Det er ofte spørgsmålet, når emnet er Holocaust – nazisternes folkemord på 6 mio. jøder. Spørgsmålet har mange svar. Forfatteren gennemgår og analyserer dem alle.

Bogen sætter fokus på nazismens raceideologi og race- og antijødiske lovgivning, det tyske nazistpartis udvikling, SS, de nazistiske topfolk og andre gerningsmænd samt den menige tysker og europæers kendskab til Holocaust for at skabe klarhed over, hvordan det kunne ende i massemord.

Emner som jødeghettoernes tilblivelse og udvikling, deportationer, arbejds- og dødslejre, ligesom nazisternes eutanasimord og første massemordsforsøg på handicappede gennemgås. Også forfølgelsen af roma, sinti, homoseksuelle og andre minoriteter har plads i bogen.

De danske jøders skæbne behandles i et kapitel for sig, og bogen slutter af med et kapitel om Holocaustbenægtere.

Det er en solid, men letlæst bog, der fortæller om forløberne til og selve Holocaust i perioden 1933-1945. Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for 2. Verdenskrig og nazisternes uhyrligheder, og som ønsker en dybdegående introduktion til emnet.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx.

Hjemmesiden www.his2rie.dk supplerer bøgerne i serien. Hver bog har sin egen del af hjemmesiden, hvor der findes kildetekster, arbejdsspørgsmål, opgaver, links m.m. På www.his2rie.dk findes også sider om historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling, historie som fiktion og meget mere.

Find supplerende materiale til bogen her

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788771181739
Forlag: Frydenlund 1. udg.
06. jan. 2013
Uddannelse: STX, HF, HHX, HTX Fag: Historie Niveau: A-C
45 , 00 kr.
36 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms