IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
47 , 00 kr.
58 , 75 kr.
Humanistisk og samfundsvidenskablig idrætsteori

Humanistisk og samfundsvidenskablig idrætsteori

Antologien ser på idræt i et historisk og et samfundsvidenskabeligt perspektiv, og forfatterne beskriver den samfundsvidenskabelige udvikling og metode.

Bogen henvender sig specielt til de gymnasiale uddannelser i faget idræt, og den kan med fordel bruges til tværfaglig undervisning.

Indledningsvis redegør Hans Bonde for idrættens historiske baggrund, lige fra Olympia til Ollerup. Bl.a. om olympisk idræt blandt frie mænd, romersk tilskuersport, den kristne krop mellem askese og ekstase, kraftsport i vikingetid og middelalder, moderne tidssport, bøndernes holdningsgymnastik og sportens totalisering som show.

Laila Ottesen beskriver den samfundsvidenskabelige udvikling og metode, bl.a. om befolkningens idrætsdeltagelse, idræts- og kulturpolitik og idrætsforeninger og det frivillige arbejde.

Gertrud Pfister skriver om integration, sundhed og idræt – med fokus på piger og kvinder af anden etnisk oprindelse og deres integration i idrætten.

Birger Peitersen redegør for den moderne fankultur i fodbold, og afslutningsvis skriver Steen Ankerdal om sportsjournalisten - den daglige fredsforstyrrer.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788778875754
Forlag: Frydenlund 1. udg.
06. jan. 2013
Uddannelse: STX, HF Fag: Idræt Niveau: A-C
58 , 75 kr.
47 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms