IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
32 , 00 kr.
40 , 00 kr.
Hvad er Matematik? Grundforløbet, e-bog

Hvad er Matematik? Grundforløbet, e-bog

Denne udgivelse er skrevet til matematikundervisningen i det nye grundforløb. Bogen er skrevet i et klart og imødekommende sprog, der sikrer en god overgang fra folkeskolens beskrivende og forklarende tilgang til faget til gymnasiets ræsonnerende og begrundende matematikfaglige aktiviteter.

Hvad er matematik? GRUNDFORLØBET er fuldt dækkende for det fælles kernestof efter den nye læreplan og samtidig en introduktion til studieretningerne.

  • Kapitel 1 omhandler lineære modeller og lineære funktioner og giver bl.a. en pædagogisk indføring i variabelbegrebet via mange eksempler og øvelser, som eleverne i vid udstrækning selv kan arbejde med.
  • Kapitel 2 illustrerer niveauforskellene mellem C, B og A-niveau gennem en række differentierede aktiviteter og opgaver.
  • Kapitel 3 indeholder forslag til mindre projekter, hvor matematik er i samspil med fagene fysik, kemi, biologi, samfundsfag og kulturfag.
  • Kapitel 4 indeholder opgaver med facitliste til alle emner.

Det faglige fokus i kapitel 1 er de fire repræsentationsformer, tabelform, grafisk form, sproglig form og formeludtryk. Gennem arbejdet med de mange eksempler og øvelser trænes eleverne i at ræsonnere og begrunde, hvordan man oversætter frem og tilbage mellem de forskellige former. De lærer kort sagt at tale matematik. I arbejdet med disse øvelser lærer eleverne også i praksis at anvende det abstrakte funktionsbegreb og de tilknyttede begreber definitionsmængde og monotoniforhold.

Denne digitale udgave af Hvad er matematik? GRUNDFORLØBET indeholder ud over materialerne fra den analoge bog, 12 særskilt udarbejdede projekter samt en række ekstramaterialer, bl.a. vejledninger til brug af værktøjsprogrammerne.

Alt ekstramateriale bliver tilgængeligt på seriens website: www.lru.dk/hvadermatematik

Kapitel 1 i Hvad er matematik? GRUNDFORLØB er identisk med kapitel 1 i Hvad er matematik? C (3. udg.)På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788770668255
Forlag: LR Uddannelse 1. udg.
09. jun. 2017
104 sider
Uddannelse: EUX, HF, HHX, HTX, STX Fag: Matematik Niveau: A-B Redaktør: Iben Stampe Sletten
40 , 00 kr.
32 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms