IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
34 , 00 kr.
42 , 50 kr.
Hvordan fungerer Den Europæiske Union? - en grundbog om EU efter Finanspagten

Hvordan fungerer Den Europæiske Union? - en grundbog om EU efter Finanspagten

Med 'Hvordan fungerer Den Europæiske Union?' får man overblik over, hvordan beslutninger træffes i EU. EU spiller en stor og stigende rolle for dansk politik og for dansk økonomi, fordi beslutninger her direkte eller indirekte også bestemmer hvordan Danmark fungerer.

Professor Peter Nedergaard behandler i denne bog især beslutningsprocessen i EU. Ikke alene får man en gennemgang af de formelle institutioner, men også selve beslutningsprocessen, som illustreres med cases (REACH, Servicedirektiv, Importkvoter mod kinesiske tekstiler). Således får denne indviklede affære kød og blod. Måske får man lyst til at dykke endnu mere ned i disse sager enten i større opgaver eller i projekter?

Den institutionelle gennemgang af arbejdsgangene i både Bruxelles og København får desuden et teoretisk løft. De klassiske integrationsteorier gennemgås sammen med nyere teori og kobles til den politiske praksis. Teorien kommer dermed i anvendelse. Endelig er der også en gennemgang af juraen bag EU.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788779702639
Forlag: Forlaget Columbus 1. udg.
15. dec. 2014
Uddannelse: STX, HHX, HTX, HF Fag: Samfundsfag Niveau: A-B Redaktør: Per Henriksen
42 , 50 kr.
34 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms