IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
58 , 00 kr.
72 , 50 kr.
Island -- nordisk religion, historie og samfund

Island -- nordisk religion, historie og samfund

Bogen fortæller i tre temaer – nordisk religion, historie og samfund – om Island fra vikingetiden og frem til i dag, hvor finanskrisen stadig sætter sit præg på det islandske samfund. Bogen er et oplagt valg, når der skal laves undervisningsforløb om Island. Bogen er tilrettelagt til faget KS på hf, men kan også bruges til AT-arbejde i gymnasiet samt som udgangspunkt for studieture.

Her kan du finde kildeteksterne til bogens del 2: Historie

Bogens første del beskæftiger sig med religion i vikingetiden – i hele Norden og efterfølgende med fokus på Island og sagaerne. Del 1 sluttes af med et kort afsnit om religionens rolle i nutidens Island.

Andel del fortæller indledningsvis om vikingetiden i Norden og fortsætter med en kronologisk gennemgang af Islands historie fra de første bosættelser til nutidens udfordringer med finanskrisen.

Tredje og sidste del beskriver det islandske samfunds sene overgang fra traditionelt til moderne og senmoderne samfund. Denne del omfatter også en gennemgang af demokratiet og det politiske system i Island samt af landets økonomi og velfærdssamfund.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788771181944
Forlag: Frydenlund 1. udg.
15. jan. 2013
Uddannelse: STX, HF Fag: Historie, Religion,KS Niveau: A-C
72 , 50 kr.
58 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms