IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
30 , 00 kr.
37 , 50 kr.
Kina i Afrika

Kina i Afrika

Kinas tilstedeværelse i Afrika er øget drastisk siden 1990’erne. Fra år 2000 til 2013 blev handlen mellem Kina og Afrika tyvedoblet fra 10 milliarder USD til 200 milliarder USD – omtrent 1,1 billion DKK – om året. I 2009 overtog Kina titlen som Afrikas største handelspartner fra USA. I dag indtager USA en andenplads og EU en tredjeplads som Afrikas største handelspartnere.

Er der tale om nykolonisering og bremsning af demokrati- og menneskerettighedsudvikling eller en vigtig udviklingsmulighed for Afrika?

Kina i Afrika er ét forløb i fem hovedsekvenser, der udnytter det digitale format til at præsentere centralt kernestof anvendt på en spidsvinklet problemstilling. Den korte tekst i "single-format" viser, hvordan neorealistisk teori kan bruges til at belyse en aktuel problematik, der samtidig måske giver et indblik i den nye verdensorden, der er ved at vokse frem.

Kina i Afrika både en lærebogstekst og en eksemplarisk fremstilling af det, vi gerne vil have eleverne til at kunne gøre i de større skriftlige opgaver: At præsentere og anvende samfundsfaglig teori på aktuel empiri.

Forfatterne er begge cand.scient.pol. med speciale i international politik.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788779702783
Forlag: Forlaget Columbus 1. udg.
06. jul. 2015
Uddannelse: STX, HHX Fag: Samfundsfag Niveau: A-A
37 , 50 kr.
30 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms