IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.lru.dk/
430 , 00 kr.
537 , 50 kr.
litteraturDK

litteraturDK

LitteraturDK begynder der, hvor man plejer at begynde en dansk litteraturhistorie, nemlig i middelalderen. Dog adskiller bogen sig fra traditionel litteraturhistorieskrivning på flere punkter og lægger op til nye anvendelsesmuligheder. Ud fra seks spørgsmål fortæller litteraturDK litteraturens ca. 1000-årige historie i Danmark under seks forskellige tematiske overskrifter:

Spørgsmål og tematiske overskrifter:

1. Hvordan bliver min plads i samfundet? - Oppe & Nede
2. Hvordan forholder min lokale verden sig til alt det, der ligger uden for den? - Hjemme & ude
3. Hvordan drømmer jeg om, min verden skal se ud? - Fantasi & virkelighed
4. Hvem er jeg? - Jeg, mig & de andre
5. Hvad stiller jeg op med min krop? - Krop & omverden
6. Hvad med den virkelighed, der er større end det, jeg selv kan sanse og forstå? - Os & det Andet

De seks tematiske spor er forbundet med hinanden som seks forskellige og lige vigtige fortællinger om samme historiske forløb.
Eleverne kan bruge litteraturDK med udgangspunkt i et hvilket som helst af de seks temaer. Eleverne kan læse de seks fortællinger hver for sig eller nogle af dem på tværs, og de kan vælge at læse alle afsnit om samme periode, fx perioden 1849-1914.
Hvert af de seks kapitler indledes med en manchet. Det er en introduktion til temaer. Du kan bruge den som optakt til arbejdet med kapitlet eller som udgangspunkt for en afsluttende diskussion.

I hvert af de seks forløb er der, i ét af periodeafsnittene, en dyberegående periodedækning. Det medvirker til, at alle perioder får en mere grundig behandling, som eleverne kan vende tilbage til i alle gymnasieårene. Ud over illustrationer til kapitlerne støttes hvert af de seks forløb af fire betydningsfulde eksempler på billedkunst, så eleverne kan arbejde med litteratur og billedkunst.

Læs mere >

< Læs mindre

  Vil uden tvivl kunne fungere som en god støtte, når litteraturhistorien skal præsenteres i undervisningen i gymnasiet og på hfniveau
  På lager
  ISBN:
  9788770664677
  Forlag: LR Uddannelse 1. udg.
  09. nov. 2009
  344 sider
  Uddannelse: STX, HF Fag: Dansk Niveau: A Redaktør: Frants Toft
  537 , 50 kr.
  430 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Vil uden tvivl kunne fungere som en god støtte, når litteraturhistorien skal præsenteres i undervisningen i gymnasiet og på hfniveau "Hvordan skriver man en fængende litteraturhistorie til det gymnasiale niveau? Svaret er ikke så enkelt, som mange måske forestiller sig. Man kan kronologisk opremse forfattere og værker, hvilket dog nemt kan ende som en regulær langgaber, fordi det for eleverne bliver et spørgsmål om at reproducere tørre data..."
   Feltgruppe