IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
53 , 00 kr.
66 , 25 kr.
Litteraturhistoriens rødder- fra saga til Marie Grubbe

Litteraturhistoriens rødder- fra saga til Marie Grubbe

Fem kanonforfattere er repræsenteret i bogen, og her er tekstuddrag fra bl.a.: Ravnkels saga, Skånske lov, viser som Kong Valdemar og Tove og Germand Gladensvend, eventyr fra Brødrene Grimm og af H.C. Andersen, Gurre-sagnet, Gurre-sange samt både St.St. Blichers, H.C. Andersens og I.P. Jacobsens Marie Grubbe-fortællinger.

En række af de udvalgte tekster kan også bruges til dansk-historieforløb med det formål at demonstrere samspillet mellem litteratur og samfund i tiden. Eleverne får gennem tekster og analyser kendskab til det lyststyrede menneske og samfundets socialisering heraf – i vikingetiden, middelalderen og romantikken.

Bogen tilbyder eleverne en tilrettelagt og let tilgang til en række ældre og lidt sværere tekster som sagaer, folkeviser og folkeeventyr samt et kronologisk overblik over tendenser i dansk litteraturhistorie. Eleverne kan både arbejde med litteraturen ud fra et kultur- og litteraturhistorisk, genremæssigt og intertekstuelt perspektiv.

Bogen er tilrettelagt til danskundervisningen i gymnasiet og på HF, men kan også bruges i 10. klasse og ikke mindst i lærerseminarernes danskfag.
Bogens hovedkapitler er: Fra slægtssamfund til centralmagt, Sagalitteraturen, Eddadigtning, Om folkeviser, Ridderviser, Hævnmotivet, Kongeviser, Trylleviser, Folkeeventyr, Kunsteventyr, Romantik og eros, Romantikkens rødder og Det moderne gennembrud i Gurre.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.


Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788771184402
Forlag: Frydenlund 1. udg.
13. maj 2014
Uddannelse: STX, HF Fag: Dansk Niveau: A-C
66 , 25 kr.
53 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms