IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
41 , 00 kr.
51 , 25 kr.
Mellemøsten under forandring

Mellemøsten under forandring

Denne bog kommer hele vejen rundt om Mellemøsten og Nordafrika (MENA).

Den anvender en række teorier og begreber inden for politologi, økonomi, sociologi og international politik på MENA, og der er lagt særlig vægt på den pædagogiske fremstilling med masser af modeller, figurer og tabeller.

Målgruppen er først og fremmest samfundsfag på A-niveau, men flere af kapitlerne kan også bruges på B-niveau.

Kapitel 1: Mellemøsten: Fra arabervældet til nutidens diktaturer (9 sider). Det politiske Mellemøsten Den arabiske ekspansion ca. 630-730 Araberne under pres ca. 1100-1800-tallet: Korstogene, mongolstormen og Osmannerriget Fra europæisk imperialisme til selvstændighed.

Kapitel 2: Autoritære politiske systemer med eller uden demokratisk sminke (30 sider) Forskellige styreformer og ideologierne bag dem Det demokratiske underskud i MENA Hvorfor er der demokratisk underskud? Statsmagten i MENA Patron-klient-systemet Islam og politik Styrkelsen af civilsamfundet og de nye medier Transition eller transformation? De politiske systemer i Saudi-Arabien, Syrien, Egypten og Iran.

Kapitel 3: Ørkener og olie: MENA-landenes økonomi (20 sider). Basis for økonomierne i MENA Politik og statistik Styrede markedsøkonomier Oliestaternes rentierøkonomi MENA-landene og de samfundsøkonomiske målsætninger Olien som vækstdriver Kleptokratierne i MENA.

Kapitel 4: Fråds og fattigdom og andre sociale skel i MENA (15 sider). Økonomisk ulighed i MENA-landene Levekår: Sundhed, uddannelse og levestandard Befolkningsstrukturen: Fra pyramider til krukker - Kvinder er ikke den halve verden Fremmedarbejdere i Golf-staterne.

Kapitel 5: MENA et minefelt i international politik (38 sider). Krige og konflikter i MENA IP-teorier: realisme, neorealisme, liberalisme, neoliberalismen og konstruktivisme De israelsk-arabiske krige og konflikter Det specielle forhold mellem USA og Israel Irak-krigene Slyngelstaten Iran.

På bogens hjemmeside vil der være check-spørgsmål, øvelsesopgaver, figurer, og der vil være indlagt eksempler på SRP-opgaver.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788779701656
Forlag: Forlaget Columbus 1. udg.
03. okt. 2012
Uddannelse: STX, HHX, HTX, HF Fag: Samfundsfag Niveau: A-B Redaktør: Kjeld Mazanti Sørensen
51 , 25 kr.
41 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms