IndlæserVent venligst…
Indlæser
51 , 00 kr.
63 , 75 kr.
Migration

Migration

Migration

Bogen giver en grundig introduktion til fænomenet migration. Der redegøres for de vigtigste teoridannelser, bl.a. integrationsteori, netværksteori, teorier om transnationale fællesskaber og transnational, global økonomi, sikkerhedsgørelse samt det fleksible menneske. Frankrig, Italien, Grækenland og USA inddrages som eksempler på modtagerlande. Mexico og Marokko som eksempler på afsenderlande. På denne måde tilbyder bogen rammer for undersøgelser, analyser og diskussioner i fagene samfundsfag, engelsk, fransk, spansk og italiensk samt til SRO, SRP, AT og i forbindelse med studieture. Gennem enkelte menneskeskæbner, kort, tal, statistik og facts beskrives migration som et grundlæggende menneskeligt vilkår, hvis omfang og intensitet er påvirket af skiftende økonomiske og politiske konjunkturer.

Bogen tager afsæt i, hvad eleverne selv kan opleve som turister: Globaliseringens gyldne løfter om en grænseløs verden, som åbner sig gæstfrit for dem som turister - og for en elite bestående af internationale rådgivere og teknokrater. Men for migrantarbejdere fra fattige lande er der sat håndgribelige grænser for gæstfriheden, og for hvem, der frit kan krydse grænser mellem lande, som har ret til at slå sig ned og søge at skabe en tryg tilværelse, der hvor de ønsker. Niels Boel er journalist og foredragsholder på gymnasier rundt i landet. Han har tidligere udgivet ”Det nye Latinamerika” (sammen med Finn Rasmussen).

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788779703483
Forlag: Forlaget Columbus 1. udg.
12. okt. 2016
Uddannelse: STX, HHX, HTX, HF Fag: Samfundsfag, Historie Niveau: A-C
63 , 75 kr.
51 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms