IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.lru.dk/
45 , 00 kr.
56 , 25 kr.
Østeuropas historie, i-bog

Østeuropas historie, i-bog

”Bliv som os – moderne, kapitalistiske og demokratiske – og kast fortiden bag jer.” Sådan har mange vesteuropæere tænkt og sagt om Østeuropa siden Murens fald i 1989. Men hvordan ser virkeligheden ud i østeuropæernes perspektiv? Hvordan har de det med at skulle smide hele deres historie væk?

Denne bog handler om Østeuropa, dets historie og de østeuropæiske landes kamp for frihed, demokrati og velstand. Bogen giver et indblik i Østeuropas udvikling fra 1. verdenskrig til i dag. Den fortæller historien om nye, ustabile nationers rejse gennem et århundrede med folkemord, kommunistisk diktatur og tilpasning til vestligt demokrati og markedsøkonomi.

Bogen er tematisk opbygget med 7 kapitler på tværs af de tre hovedperioder: Mellemkrigstiden og 2. verdenskrig, Den kolde krig og Østeuropa i en ny verdensorden. Til hvert kapitel er der kildetekster, forslag til arbejdsspørgsmål og aktiviteter samt en vejledning i inddragelsen af historiefaget i skriftlige opgaver.

Læs mere >

< Læs mindre

  "Samlet set vurderes bogen som en tiltrængt og spændende fremstilling af en vigtig regions historie."
  Online adgang
  ISBN:
  9788770668477
  Forlag: LR Uddannelse 1. udg.
  15. aug. 2017
  132 sider
  Fag: Historie Niveau: C Redaktør: Stefan Dybdal Emkjær
  56 , 25 kr.
  45 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
  Kan kun købes af kunder med UNI-login!
  "Om man efter endt læsning fortsat opfatter Østeuropa som ”vores baghave” og dermed som noget ”andet”, står åbent, men nu har man i hvert fald det fornødne materiale til at tage diskussionen. ... desuden en lang række velvalgte kilder (herunder kort og tabeller) og arbejdsopgaver, som viser, at forfatteren både har fagligt overblik og overskud."
  Feltgruppe
   "Samlet set vurderes bogen som en tiltrængt og spændende fremstilling af en vigtig regions historie."
   Feltgruppe