IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
29 , 00 kr.
36 , 25 kr.
Ret og vrang - om menneskerettigheder

Ret og vrang - om menneskerettigheder

Bogen fortæller historien om vores rettigheder som borgere i verden. Ikke som de kan studeres hos filosofferne og i lovbøgerne, men gennem eksempler og konkrete diskussioner.

Historien om menneskerettighederne er historien om, hvordan mennesker igennem århundreder har fået tildelt – eller mere præcist har tilkæmpet sig – stadig flere og mere omfattende rettigheder. Rettigheder, der har sikret borgerne selvbestemmelse, indflydelse og beskyttelse mod overgreb – fra staten, arbejdspladsen, markedet og hinanden.

Menneskerettighederne er blevet kaldt en lovenes lov, fordi de sætter en nedre grænse for, hvad andre love skal indeholde. F.eks. at ingen må udsættes for tortur, og at enhver har ret til tanke- og religionsfrihed.

Menneskerettighederne kan forekomme abstrakte på papiret, men de er samtidig konkrete og følelige for hver enkelt af os – både når de bliver respekteret, og når de bliver overtrådt.

Det er en bog om ytringsfriheden og dens grænser, om retten til livet, om forholdet mellem religion og menneskerettigheder og om menneskerettighedernes trange kår efter 11. september 2001. Om globale fremskridt, regionale kampe og lokale overgreb. Om menneskerettighederne på kryds og tværs – fra Cuba til Sydafrika og fra Nordkorea til Danmark.

Bogen henvender sig til historie-, filosofi- og samfundsfagsundervisningen på ungdomsuddannelserne, men den kan læses af alle, der vil vide mere om menneskerettighederne.
Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet: stx, hf og hhx.

Hjemmesiden www.his2rie.dk supplerer bøgerne i serien. Hver bog har sin egen del af hjemmesiden, hvor der findes kildetekster, arbejdsspørgsmål, opgaver, links m.m. På www.his2rie.dk findes også sider om historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling, historie som fiktion og meget mere.

Find supplerende materiale til bogen her

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788778877154
Forlag: Frydenlund 1. udg.
29. nov. 2012
Uddannelse: STX, HF, HHX Fag: Historie, Filosofi, Samfundsfag Niveau: A-C Redaktør: Vibe Skytte
36 , 25 kr.
29 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms