IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
47 , 00 kr.
58 , 75 kr.
Skriv journalistik

Skriv journalistik

Bogen gennemgår de journalistiske genrer og redskaber. Teori og praksis kobles sammen gennem en række øvelser, hvor eleven trin for trin lærer at beherske de journalistiske genrer. Bogen henvender sig til ungdomsuddannelsernes sprogfag, især dansk, og til AT-projekter på tværs af fagene.

Hvordan skriver man artikler, reportager, anmeldelser og kronikker? Hvordan interviewer man en anden person? Hvordan vinkler og målretter man sin historie? Og hvordan arbejder en journalist? Bogen giver svar på alle disse spørgsmål.

Bogen fortæller, hvordan journalisten via sit arbejde undersøger og fortæller verden om de ting, der sker omkring os lige nu og her, og om de tanker og ideer, der optager os. Journalistik informerer og gør os klogere på verden – derfor er det værd at kende til journalistens arbejdsmetoder og skriveteknikker.

I bogens første del gennemgås de journalistiske genrer og redskaber. En lang række øvelser fører fra teori til praksis, så man trin for trin lærer at beherske det journalistiske håndværk. Anden del beskriver de enkelte genrer, og hvordan man bruger dem.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788771181821
Forlag: Frydenlund 1. udg.
06. jan. 2013
Uddannelse: STX, HF, HHX Fag: Dansk, Retorik Niveau: A-C
58 , 75 kr.
47 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms