IndlæserVent venligst…
Indlæser
46 , 00 kr.
57 , 50 kr.
Træningsfysiologi

Træningsfysiologi

Bogen giver grundlæggende viden om kroppens fysiologi i forbindelse med fysisk træning, baseret på en gennemgang og analyse af den nyeste forskning inden for træningsfysiologi. Bogen er henvendt til bl.a. undervisningen på ungdomsuddannelserne, og den lægger op til tværfagligt samarbejde, f.eks. mellem idræt og fysik, matematik og biologi.

Hvad sker der i kroppen, når man arbejder eller træner? Hvilken virkning har fysisk aktivitet for menneskeligt velvære, og hvordan påvirker træning kroppens tilpasning til omgivelserne? Hvordan bør man træne for at opnå det resultat, som man går efter? En ting er sikker: Fysisk aktivitet er af stor betydning for sundheden, og det er vigtigt at kende den teori, der eksisterer om, hvordan kroppen fungerer fysiologisk, og hvordan fysisk træning påvirker den.

Nøglebegreber i denne bog er bl.a. kredsløb, blod, iltoptagelse, respiration, energiomsætning, temperaturregulering, nervesystemets opbygning, bevægelser, reflekser, spring, kast og spark, motorisk indlæring, træningseffekt og præstationsevne under arbejde. I forlængelse af det teoretiske er der en række simple øvelser, hvor teori og praktik forsøges integreret.

Hvert afsnit følges op af opgaver, og forklaringerne uddybes af figurer og tegninger. I øvelserne anvendes eksempelvis matematiske formler og fysiske principper samt beregninger og afbildninger.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.

Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788771181982
Forlag: Frydenlund 1. udg.
15. jan. 2013
Uddannelse: STX, HF Fag: Idræt Niveau: A-C
57 , 50 kr.
46 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms