IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
30 , 00 kr.
37 , 50 kr.
Tyrkiet 1923-2013 - fra Atatürk til Erdogan

Tyrkiet 1923-2013 - fra Atatürk til Erdogan

Tyrkiet er fuld af kontraster. På kanten mellem Europa og Mellemøsten og mellem sekularisering og islam rummer landet historisk, religiøst og samfundsmæssigt en række spændende temaer, der kan danne grundlag for emnebaseret og tværfagligt arbejde på ungdomsuddannelserne.

Herudover indeholder bogen en række kapitler om de væsentligste temaer i tyrkist historie og politik: det kølige forhold til EU og ønsket om medlemskab, det meget varmere forhold til Mellemøsten, hvor Tyrkiet er en regional stormagt, samt ikke mindst undertrykkelsen af de religiøse og nationale mindretal eksemplificeret ved hhv. alevierne og kurderne.

Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisnings¬materiale specielt tilrettelagt historieundervisningen i gymnasiet, på hf og på hhx. På seriens hjemmeside har hver bog sin egen del med kilde¬tekster, litteraturlister, links m.m. På hjemmesiden findes også sider om bl.a. historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling samt historie som fiktion.

Selv om bogen er skrevet til undervisningen i historie, kan den lige så vel bruges i fagene religion og samfundsfag og som baggrundslæsning inden studieture til Tyrkiet.

På Gymportalen er alle enkeltlicenser tidsubestemte, dvs. at denne licens følger eleven i hele elevens gymnasietid. Der gælder særlige licensforhold for flatratepakker.


Læs mere >

< Læs mindre

Online adgang
ISBN:
9788771183917
Forlag: Frydenlund 1. udg.
10. jan. 2014
Uddannelse: STX, HF, HHX Fag: Historie Niveau: A-C
37 , 50 kr.
30 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms