IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.lru.dk/
203 , 00 kr.
253 , 75 kr.
Verdenshistorie 1

Verdenshistorie 1

Fra klassisk til førmoderne tid
Lindhardt og Ringhof Uddannelse udsender nu en verdenshistorie i 2 bind, der dækker 5 forløb i verdenshistorien – inklusive ikke tidligere oversatte kilder. Undervejs i fremstillingen er der indarbejdet opgaver til yderligere fordybelse, debat og perspektivering.

Hvert kapitel indledes med historien om en tidstypisk skikkelse – et prisme, som perioden kan ses gennem.

Verdenshistorie 1
• Menneskets ældste historie
• Romerriget som eksempel på en klassisk civilisation
• Den islamiske civilisation
• Det førmoderne Europa og renæssancen
• Den første globalisering, med fokus på hvordan nye kontakter og handelsnetværk fra 1400 og frem skabte en tættere forbindelse mellem verdens forskellige egne

”Her har vi en af de bedste, mest solide og udfordrende verdenshistorier til gymnasiet, som i den grad vil være velegnet som grundbog gennem alle tre år.”
Gymnasieskolen

Læs mere >

< Læs mindre

  Glimrende oversigtsværk med læsere på alle biblioteker Anvendelse/målgruppe/niveau Oversigtsværk for den historisk interesserede. Oplagt til undervisnings- og opgavebrug fra og med folkeskolens ældste klasser. Beskrivelse
  Ikke på lager
  ISBN:
  9788770665988
  Forlag: LR Uddannelse 1. udg.
  15. aug. 2014
  188 sider
  Uddannelse: STX, HF, HTX, EUX Fag: Historie Niveau: A - C-C Redaktør: Stefan Dybdal Emkjær
  253 , 75 kr.
  203 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Glimrende oversigtsværk med læsere på alle biblioteker Anvendelse/målgruppe/niveau Oversigtsværk for den historisk interesserede. Oplagt til undervisnings- og opgavebrug fra og med folkeskolens ældste klasser. Beskrivelse 2 forfattere skriver her en bog som fungerer ligeså glimrende som oversigtsværk som egentlig historisk grundbog til undervisning. Den er første bind i en kronologisk verdenshistorisk serie, og dykker dygtigt ned i verdenshistorien "fra klassisk til førmoderne tid". Den nyttige tidslinje før hvert kapitel rækker fra 200.000 f.v.t., hvor "Den moderne menneskeart homo sapiens opstår i Østafrika og udbredes til resten af Jorden" til 1833, hvor "Slaveri forbydes i de engelske besiddelser verden over". Bogen er pædagogisk velstruktureret og inddelt i 5 hovedkapitler: "Verdens historie begynder", "Alle veje fører til Rom", "Muhammed, monoteisme og handel", "Renæssance, reformation og rejser", "Guld, slaver og krydderier". Det kan synes voldsomt at koncentrere så svimlende en historik ned i en mindre bog på 180 sider, men jeg synes bestemt bogen magter både at give overblikket og samtidig fænger den historisk interesserede. Der er nyttige opsummerende opgaver bogen igennem Sammenligning Fint bud på et opdateret verdenshistorisk oversigtsværk. Et andet bud på et oversigtsværk er Sven Skovmands Politikens verdenshistorie. Eller er der jo også de klassiske verdenshistoriske værker i mange bind fx Politikens verdenshistorie i 22 bind Samlet konklusion Glimrende oversigtsværk med læsere på alle biblioteker.
   Feltgruppe